כתיבת דף מוצר
דף מוצר הוא מסמך שיווקי שהוא גם מאוד טכני. בעצם, הוא בן הדוד של "פרופיל החברה" ומתכתב איתו. הוא חייב לענות על הצרכים של הקוראים. התכונות פחות מעניינות אותם. יותר מעניינות אותם התועלות.
מטרות
הסדנה
}
{
תוצרים
פרטים
נוספים
}
דף מוצר הוא מסמך שיווקי שהוא גם מאוד טכני. בעצם, הוא בן הדוד של "פרופיל החברה" ומתכתב איתו. הוא חייב לענות על הצרכים של הקוראים. התכונות פחות מעניינות אותם. יותר מעניינות אותם התועלות.
הזיווג בין הכותרת לטקסט הוא אחת הדרכים העתיקות ליצירת טקסט ברור . במסמכים ארוכים, הכותרות גם משמשות כתמרור דרך למסמך. לבהירות של הטקסט. אם נקפיד עם ההתאמה בינהם, נייצר טקסט בהיר וקריא.
כתיבה שיווקית בשיטת צורי היא כתיבה משכנעת. היא יכולה להיות פרסומית אבל גם טכנולוגית או טכנית. זוהי כתיבה שמוכיחה לקוראים את המקצוענות שלנו, הכותבים, ואת הרצינות ואופן ההנמקה שלנו לטיעונים שמעלים במסמך.
בשיטת צורי תלמדו לשכתב מסמכים בעצמכם בקלות. תדעו לכתוב מסמכים קריאים, בהירים ומשכנעים. תצילו יחסים ותמנפו אותם בעזרת המסמכים והמיילים. שכתוב מסמכים ומיילים הוא תמיד משימה זוללת-זמן. אלא מה, אם משכתבים אותם בהצלחה, מרוויחים יחסים ובגדול.
אמון הוא הבסיס למערכת יחסים. בתקשורת לרבות בתקשורת הכתובה אנחנו יוצרים יחסים. בכתיבה השיווקית, שנועדה לשכנע, לאמון יש תפקיד ניכר. אם לא נעורר את אמון הקוראים, איך נשכנע אותם? בפוסט זה נרחיב קצת איך עושים את זה.
ככל שאנחנו מיטיבים להגדיר את קהל היעד, כך אנחנו יכולים להגיע אליו. לא פעם, אנחנו מתפתים לשדר מסרים לכולם, ובעצם לא קולעים לאף אחד. בפוסט זה מדברים על הדילמה וכיצד לבחור שפה שתצליח להגיע, לרגש ולשנע את הקהל שלנו.
בשיטת צורי, לרגשות הכותבים יש השפעה רבה על איכות המסמכים. גם מבחינת המיינדסט בעת הכתיבה וגם מבחינת הכלים והשיטות לכתיבה. השליטה ברגשות, כמו גם ניתוב הרגשות או נטרולם חשובים כדי לייצר תקשורת. בפוסט זה עומדים על כמה מהם.
ברושור, דיגיטלי או מודפס, עדיין קיים במחוזותינו. בין אם הוא משמש כקטלוג בתערוכה או מתנה בפגישה, הוא משמש כאמצעי שיווקי לעשות היכרות עם מוצרים או שירותים של הארגון. בפוסט זה נפרט מהן עשרת הדיברות בכתיבת ברושור (עלון שיווקי) מנצח.
בסדנה לכתיבה שיווקית בMicrosoft למנהלות מרקום דיברתי איך יוצרים engagement בכתיבה שיווקית. הכוונה: איך מתחברים לרגשות הקוראים ומניעים אותם מהבטן ומהלב, לא מההיגיון. בסדנה פרשתי עיקרון חשוב בשיטת צורי" האיזון בין הרגש לבין ההיגיון.